Tvorba počítačových her Volno

Programování

Chceš si vyzkoušet vývoj vlastní počítačové hry? V tomto kroužku se budeme věnovat právě tomu!
Naučíme se nad hrou přemýšlet jako kombinací kreativity a logiky. Čekají nás nejen obecné principy herního designu a základy programování, ale hlavně práce na vlastním projektu. K výuce přistupujeme individuálně, takže je kroužek vhodný pro začátečníky i pokročilé. Stačí základní znalost angličtiny a práce na počítači.
Úvod proběhne v programu pro vytváření interaktivních příběhů Inky, poté se přesuneme do univerzálního herního enginu Unity, který je široce používaný i mezi profesionály (např. pro vývoj her Pokemon: GO, Among Us, Fall Guys, Beat Saber).

Cílem kurzu je vytvořit jednoduchou hru či interaktivní příběh, na kterých se naučíme designovat herní mechaniky a také je naprogramovat. Co přesně ve hře bude, je už na tobě.
Naopak se nebudeme věnovat vytváření vizuálních složek her, budeme používat zdarma dostupné 2D a 3D vizuály i zvuky z internetu (pokud bys je už ale náhodou uměl/a vytvářet, určitě je zvládneme do hry zapojit). Pokud by tě lákala spíš výtvarná stránka, doporučujeme kurz Výtvarka multimediální nebo 3D tisk.

Učit tě bude instruktor, který vývoj her studuje na univerzitě (dříve ČVUT, teď FAMU), vytváří své vlastní hry, ale má za sebou i práci ve velkém studiu (Bohemia Interactive).

Věk: 14 - 18

Kapacita: 9, volná místa: 3
Náhradníci: 2, volná místa: 2

Místo konání: Šimáčkova 16, PC učebna
Dny konání: ÚT 16:30-18:00
Lektor: Matyáš Peterka, peterka@ddmpraha7.cz, 736 200 549

Online přihlášení

Cena za 1. pololetí (jeden termín): 1500 Kč

Cena za 2. pololetí (jeden termín): 1500 Kč

Cena za rok (jeden termín): 2900 Kč

Zahájení: 10.09.2024

Ukončení: 17.06.2025

Nahoru